Ciasto czekoladowe bez dodatku mąki może być smaczne!

abcZdrowie.plZaktualizowano 
archiwum Polskapresse
Masz ochotę na ciasto czekoladowe? Zobacz, jak smaczny jest ten deser bez dodatku mąki!

Pozbawione mąki ciasto czekoladowe jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Brak glutenu sprawia, że z powodzeniem mogą sięgnąć po nie osoby, które go nie tolerują. Do przygotowania tego deseru potrzebna jest tylko niewielka ilość cukru, jajka, masło, gorzka czekolada, kakao i ekstrakt waniliowy. Pokrojoną czekoladę i masło rozpuszczamy na parze, zdejmujemy z gazu, a następnie dodajemy cukier, kakao, roztrzepane jajka oraz wanilię. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Uzyskaną masę przelewamy do wysmarowanej i posypanej kakao formy. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 150 stopni Celsjusza.

WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl

Wsparcie redakcyjne od:

polecane: Flesz: Pszczoły wymierają. Czy grozi nam głód?

Wideo

Materiał oryginalny: Ciasto czekoladowe bez dodatku mąki może być smaczne! - Gdańsk Nasze Miasto

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3