Ciasto czekoladowe bez dodatku mąki może być smaczne!

Masz ochotę na ciasto czekoladowe? Zobacz, jak smaczny jest ten deser bez dodatku mąki!
 archiwum Polskapresse

Pozbawione mąki ciasto czekoladowe jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Brak glutenu sprawia, że z powodzeniem mogą sięgnąć po nie osoby, które go nie tolerują. Do przygotowania tego deseru potrzebna jest tylko niewielka ilość cukru, jajka, masło, gorzka czekolada, kakao i ekstrakt waniliowy. Pokrojoną czekoladę i masło rozpuszczamy na parze, zdejmujemy z gazu, a następnie dodajemy cukier, kakao, roztrzepane jajka oraz wanilię. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Uzyskaną masę przelewamy do wysmarowanej i posypanej kakao formy. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 150 stopni Celsjusza.

WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl

Wsparcie redakcyjne od:

abcZdrowie.pl

Więcej na temat:

Komentarze

Liczba znaków do wpisania:  4000/4000

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Jeśli uważasz, że któryś z komentarzy łamie regulamin, to wyślij nam link do tego artykułu na pomoc@naszemiasto.pl

Wybrane dla Ciebie

Powiązane

Więcej na temat:
Więcej na temat:
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, wyłącz Adblock na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3