Dzień przygotowali uczniowie z Kółka Języka Hiszpańskiego, pod kierunkiem Gabrieli Olea Martin - nauczycielki języka hiszpańskiego i angielskiego oraz opiekuna kółka. Potrawy przygotowało około 40 uczniów z wszystkich grup uczących się języka hiszpańskiego.
Degustacja odbyła się podczas długiej przerwy, a jedzenie było tak pyszne, że znikało w mgnieniu oka. Potraw było dużo, dzzięki temu nie tylko uczniowie, którzy przyszli jako pierwsi, ale również ci ostatni spróbowali hiszpańskiej kuchni. W degustacji wziął również udział dyrektor szkoły, Sebastian Więckowski.
Degustacje potraw hiszpańskich to już szkolna tradycja koła, które powstało siedem lat temu, gdy do oferty edukacyjnej I LO wprowadzono język hiszpański.
- Uczniowie z dużym zaangażowaniem biorą udział w imprezach, organizowanych przez kółko. W tym roku szkolnym rekordowa liczba uczniów wzięła udział w przygotowaniu Dnia Kultury Hiszpańskiej. Przez to nie tylko rozwijają talenty językowe, ale również z wielkim entuzjazmem odkrywają w sobie talenty kulinarne - relacjonuje Gabriela Olea-Martin.
Owce opanowały Madryt. Festiwal tradycyjnego pasterstwa w stolicy Hiszpanii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?