Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Festiwal Smakuj Trójmiasto. Kuchnia azjatycka i dla zakochanych [ZDJĘCIA]

oprac. red.
Smakuj Trójmiasto Love and Asian Edition
Smakuj Trójmiasto Love and Asian Edition Piotr Hukało
Smakuj Trójmiasto Love & Asian Edition to kolejna edycja festiwalu przygotowana specjalnie dla miłośników azjatyckich smaków. Każdy amator kuchni japońskiej, chińskiej, tajskiej i wietnamskiej oraz ich charakterystycznych smaków, znajdzie tutaj coś dla siebie. Festiwal zakończy się po godz. 17.

Smakuj Trójmiasto Love and Asian Edition po raz kolejny odbyło się w klubokawiarni Stary Maneż na terenie gdańskiego Garnizonu Kultury. Tym razem jako motyw przewodni ustalono kuchnię azjatycka, chińską.

Restauracje z kuchnią azjatycką w Trójmieście. Kuchnia chińska, indyjska, wietnamska, tajska [LISTA]

    W trakcie festiwalu wystawcy oferują dania zarówno w wersjach pełnowymiarowych jak i degustacyjnych. W ofercie pojawiły się m.in. azjatyckie nudle, pad thai, sushi, tradycyjny ramen czy też zupa pho.

    Na Festiwalu nie zabrakło też słodkości, m.in Mango sticky rice, puddingu z tapioki, ultra słodkiej baklavy, azjatyckich lodów z matchą i kolendrą.

    Smakuj Trójmiasto Love & Asian Edition to także dobry pomysł na weekend dla zakochanych, którzy chcą przedłużyć walentynkowy nastrój. Wystawcy przygotowali ofertę dań pełnych afrodyzjaków, np. z owocami morza, winem czy czekoladą.

    Na scenie moc atrakcji w postaci pokazów na żywo, wywiadów i innych atrakcji m.in. pokazy kulinarne Marcina Piotrowskiego (Top Chef, Hell's Kitchen), Piotra Pielichowski (Masterchef), Mariusza Gachewicza. Wernisaż zdjęć kulinarnych magazynu KUKBUK oraz dyskusja na scenie na temat kuchni azjatyckiej z wybranymi gośćmi.

    [sc]Smakuj Trójmiasto Love and Asian Edition. Program[/sc]

    11.00 - rozpoczęcie
    12.00 - pokaz parzenia herbaty w wykonaniu Instytutu Konfucjusza
    12.30 - QUIZ z TaoTao cz.1
    13.00 - Pokaz kulinarny Marcina Piotrowskiego - fresh rollsy i zupa syczuańska
    13.30 - QUIZ z TaoTao cz.2
    14.00 - wywiad na żywo: o kulinarnym przenikaniu się kultur chińskiej i polskiej rozmawiamy z Marcinem Piotrowskim i Chun Dong He
    14.30 - pokaz kulinarny w wykonaniu Chun Dong He - "bite" ogórki marynowane po chińsku
    15.00 - QUIZ z TaoTao cz.3
    15.30 - pokaz kulinarny Piotra Pielichowskiego - hinduski pudding
    16.00 - QUIZ z TaoTao cz.4
    16.30 - pokaz kulinarny Mariusza Gachewicza - zupa tajska i przystawka z przegrzebek
    17.00 - QUIZ z TaoTao cz.5
    po 17.00 - niespodzianka :)

    • GIF BUDKA Pitu Pitu, wystawa najlepszych zdjęć z magazynu KUKBUK "China Town", strefa dla dzieci, konkurs na hashtagi
    emisja bez ograniczeń wiekowych
    Wideo

    Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

    Dołącz do nas na Facebooku!

    Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

    Polub nas na Facebooku!

    Kontakt z redakcją

    Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

    Napisz do nas!

    Polecane oferty

    Materiały promocyjne partnera
    Wróć na gdansk.naszemiasto.pl Nasze Miasto