W namiocie pod Zieloną Bramą kucharze przez cały dzień tworzyli wykwintne mięsne dania. Publiczność mogła przyglądać się, w jaki sposób „wyrzeźbić” różę z wędlin lub przygotować inne dekoracje. Całości towarzyszyły koncerty.
Odwiedzający jarmark mogli zobaczyć także Kocioł Świętomięsny – olbrzymi garnek, który mieści 1200 litrów zupy (czyli ok. 6000 porcji). Do jej przygotowania potrzeba było tony mięsa. Chętni uczestnicy jarmarku mogli jej spróbować za darmo.
Zobacz także:
Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?