Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Restauracja Mercato hotelu Hilton Gdańsk

red.
Ręcznie robione tagliatelle z gęsiną i smardzami, gazpacho z sorbetem ogórkowym czy wołowina Kobe z młodymi ziemniakami, to tylko niektóre z potraw, których warto tu spróbować. Goście mówią: Niebo w gębie!

Ale może warto zacząć od tego, co jest naprawdę genialne, zdaniem kulinarnych krytyków (na czele z Maciejem Nowakiem) i innych smakoszy? A więc od jajka z zielononóżki w barollo z kurkami, bekonem i pianką holendaise (przystawka) i zdekonstruowanego Boeuf Stroganoffa (danie główne). Te bowiem potrawy zwyciężyły właśnie w prestiżowym konkursie Wine&Food Noble Night.

- Mercato, jako jedyna zakwalifikowana restauracja z Pomorza, zdeklasowała 11 rywali, w tym restaurację Biała Gęś Magdy Gessler – informuje Monika Ugodowska, PR&Marketing Manager Hilton Gdańsk. – Zajęła bowiem pierwsze miejsce w trzech z czterech możliwych kategorii konkursu i otrzymała najbardziej prestiżową nagrodę – za całokształt kulinarnych dokonań wieczoru, przyznawanej przez profesjonalne międzynarodowe jury. A serwowanych było blisko 11 000 dań!

Restauracja Mercato proponuje kuchnię międzynarodową, z wyraźnymi śródziemnomorskimi akcentami i – zgodnie z nowoczesnym trendem slow food - lokalnym charakterem. Weźmy choćby taką zupę z muszli z wędzonym łososiem bałtyckim…

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gdansk.naszemiasto.pl Nasze Miasto