- Inwestor ma już zgodę naszego urzędu na uporządkowanie terenu, trwa uzgadnianie rozbiórek współczesnych dobudówek do dawnego spichlerza zbożowego, który ma stać się hotelem – informuje Marcin Tymiński, rzecznik Pomorskiego Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków.
Dawne Zakłady Mięsne w Gdańsku latami popadały w ruinę. Były rozkradane i kilka razy płonęły. Dziś budynek nie ma dachu, pozostały właściwie tylko mury, które są pod nazdorem konserwatora zabytków i nie mogą zostać rozebrane. Inwestor prawdopodobnie uzyska pozwolenie na budowę w drugim kwartale przyszłego roku, budowa według planów ma potrwać ponad rok.
Portal trojmiasto.pl podaje, że właścicielem działki, na której stoi budynek, pod koniec ub. r. została firma Domus Amica UAB z Kłajpedy.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?