Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Karnawałowe przysmaki - dania idealne na domówkę! [PRZEPISY KULINARNE]

kr
Składniki:
Beza:
4 białka
220 g cukru
Krem:
300 g gorzkiej czekolady
200 ml śmietanki kremówki
Przygotowanie:
Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier. Pianę przekładamy do rękawa cukierniczego i na blasze z papierem do pieczenia formujemy malutkie beziki. Pieczemy je ok. godziny w temperaturze 140 st. C. Studzimy w otwartym piekarniku. Aby przygotować krem, podgrzewamy śmietankę, wrzucamy do niej drobno posiekaną czekoladę, mieszamy tak, aby składniki się połączyły. Krem lekko studzimy. Na wysuszone beziki nakładamy niewielką ilość kremu. Najlepiej smakują z kawą.
Składniki: Beza: 4 białka 220 g cukru Krem: 300 g gorzkiej czekolady 200 ml śmietanki kremówki Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier. Pianę przekładamy do rękawa cukierniczego i na blasze z papierem do pieczenia formujemy malutkie beziki. Pieczemy je ok. godziny w temperaturze 140 st. C. Studzimy w otwartym piekarniku. Aby przygotować krem, podgrzewamy śmietankę, wrzucamy do niej drobno posiekaną czekoladę, mieszamy tak, aby składniki się połączyły. Krem lekko studzimy. Na wysuszone beziki nakładamy niewielką ilość kremu. Najlepiej smakują z kawą. fot. Polskapresse
To ostatnia chwila, aby wyszaleć się przez nadchodzącym Wielki Postem. Jeśli organizujecie imprezę w domu to mamy dla Was przepisy kulinarne na idealne przekąski i dania karnawałowe. Więcej przepisów znajdziecie na stronie www.smakikrakowa.pl
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na malopolskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto