- Nagradzanie najlepszych to jeden z najfajniejszych momentów tej akcji - mówiła Izabela Heidrich z Biura Prezydenta ds. Promocji Miasta. W weekend 21 i 22 kwietnia Główne Miasto tętniło życiem, bo ponad 70 restauracji, pubów, kawiarni i barów karmiło i poiło swoich gości o 50 proc. taniej niż zwykle. Chętni mogli wypełnić specjalną ankietę i zagłosować w plebiscycie na najlepszą restaurację oraz powalczyć o atrakcyjne nagrody wymyślając uzasadnienie zdania "Chętnie polecam ten lokal znajomym, ponieważ...".
"Weekend za pół ceny" w Gdańsku - zobacz ZDJĘCIA!
- W sumie zebraliśmy 1881 ankiet, więc wybór nie był łatwy- poinformował Andrzej Rogowski, dyrektor Hali Makro Cash and Carry, który ufundował nagrody.
Ostatecznie głosami klientów wygrało 9 lokali- każdy w innej kategorii. Ich właściciele otrzymali bony o wartości tysiąc złotych na zakupy, dyplomy podpisane przez prezydenta i statuetkę "korona smakosza".
NAGRODZENI:
- lokal z najlepszą relacją cena do jakości - Jadalnia Pod Zielonym Smokiem
- smak potraw -Naleśnikarnia Lokomotywa
- wystrój lokalu - Oryginalny Burger
- jakość obsługi - Mon Balzac
-atmosfera - Cup Of Tea Żywe Club
- lokal na spotkania z przyjaciółmi -New Kansai Sushi Bar
- lokal na wyjście rodzinne- Restauracja Kresowa
- lokal na romantyczny wieczór -Kawiarnia Filmowa w Starym Kadrze
- lokal na lunch - Bar Pod Rybą
Za najlepsze uznano hasło Moniki Bębenek, która odwiedziła Jadalnię Pod Zielonym Smokiem.
"W Jadalni Pod Zielonym Smokiem pyszne dania mają, całe rodziny się zjeżdżają.Są dobre zupy po niskiej cenie, a kelner chętnie przyjmie zamówienie. Głodny nie wyjdziesz z tej restauracji, po sytym obiedzie nie zmieścisz kolacji. A ulubionym daniem Moniczki są, uważajcie, smocze języczki. Skąd oni je biorą? Nie mam pojęcia, smoki kojarzę jedynie ze zdjęcia. Muszę już kończyć te rozważania, bo kelner właśnie podaje mi dania. Wkrótce stąd pójdę, ale niedługo żwawym krokiem znowu powrócę do Jadalni Pod Zielonym Smokiem - napisała pani Monika i wygrała telewizor LED. Laureaci drugiego, trzeciego, czwartego i piątego miejsca otrzymali notebooki i ebooki. Przyznano także 40 nagród pocieszenia - vouchery do restauracji.
Restauratorzy zadowoleni z efektów akcji zapowiadają jej powtórkę, przed otwarciem przyszłego sezonu letniego.
- Cieszymy się, że udało nam się zrobić coś z niczego. Ta akcja to z naszej strony duże poświęcenie pod względem wysiłku i kosztów, ale także ukłon w stronę miasta i gości, dlatego sprawia nam dużo radości. Chcemy ją kontynuować - zapewnia Jan Orchowski, szef Baru pod Rybą i współorganizator "weekendu za pół ceny" - Marzymy, by w przyszłości, oprócz naszych promocji, pojawiła się scena muzyczna, w którą zainwestuje miasto. Uważamy, że na to zasługujemy - zaznacza.
Jak globalne ocieplenie zmienia wakacyjne trendy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?