Restaurant Week Trójmiasto 2018. Hasłem kwietniowej edycji jest „Chodźmy do Restauracji”. Restaurant Week to ogólnopolski festiwal kulinarny, dzięki któremu drzwi restauracji na co dzień niedostępnych dla wielu ze względu na wysokie ceny będą stały otworem. Co będzie można od środy zjeść za 49 złotych?

Restaurant Week Trójmiasto. W dniach 18-30 kwietnia weźmie w nim udział ponad trzydzieści lokali z Gdańska, Sopotu i Gdyni.


- Restaurant Week to doskonała okazja, by rozpocząć wiosenny sezon. Do tego zachęca hasło przewodnie festiwalu "Chodźmy do Restauracji!" - do wyjścia z domu, celebrowania czasu z przyjaciółmi i rodziną, do wspólnego świętowania przy stole - mówi Natalia Taranta-Pelc, koordynatorka „Restaurant Week Trójmiasto”. - Szefowie Kuchni z 32 Restauracji przygotowali specjalne, 3-daniowe menu, a festiwal to niepowtarzalna szansa, by spróbować popisowych dań w wybranych, trójmiejskich lokalach.

Na czym polega akcja? Szefowie kuchni przygotowują swoją wizytówkę - 3- daniowe menu festiwalowe (czyli przystawka, danie główne i deser) , a goście rezerwują miejsca w stałej cenie 49 zł za osobę.

Aby wziąć udział w kulinarnym święcie, wystarczy wejść na strone Restaurant Week, czyli TUTAJ i wybrać restauracje, godzinę i jedno z dostępnych menu.

Festiwal Restaurant Week odbywa się w 13 regionach, w ponad 30 polskich miastach.

POLECAMY W NASZEMIASTO.PL:


Uwaga! Tutaj sprzedają „chrzczone" paliwo [lista stacji]



Test MultiSelect - pytania testu psychologicznego do policji



Janusze Projektowania - najgorsze pomysły na mieszkania



Uwaga! Lista najlepszych restauracji na Pomorzu



Najrzadsze imiona żeńskie nadane w 2017 roku




Gastronomia

Komentarze (4)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Magda G. (gość)

Te restauracje to dla świn i krów . 50 zł za kęs na jeden widelec. Jeszcze wszystko w daniach z mrożonek

Pro

ja jadam w wegańskiej Soul Fresh w Gdyni, czasem ewentualnie jakaś inna restauracja :)
przy okazji mam pytanie: czy ktoś wie gdzie jest spis restauracji, które biorą udział lub wiedzą czy Soul Fresh bierze udział?
Pozdrawiam! :)

emigrant (gość)

Aha -49 zl to 4 godziny pracy i moze 4 osobowa rodzina wyzywic sie (skromnie) przez jeden dzien ,a isc z taka rodzina na obiad do restauracji to 49x4.Powodzenia Krajanie.