Każdy szef kuchni ma swój własny sposób przyrządzenia pizzy. - Im prostsza, tym lepsza. Nie lubię, gdy na cieście jest zbyt dużo dodatków. Z pizzy nie wolno robić śmietnika - mówi Tomasz Białobrzeski z pizzerii Quatro w Rynku. - Ważne jest też cienkie ciasto.
Paweł Esmanowicz z lokalu Cheops przy ul. Kościuszki przygotowuje potrawy na piecu kamiennym, a nie, jak w innych pizzeriach, na metalowych blachach. Dzięki temu ciasto jest chrupiące, a smak lepszy.
- Polecam pizzę Cheopsa.To nasza firmowa pizza wyrabiana według własnego przepisu - mówi właściciel lokalu.
Sekretny przepis przywieziony z Włoch ma także Renata Nasadowska z pizzerii Faraon Duo przy ul. Ludowej.
- Lubię wykwintne ciasta z owocami morza czy krewetkami. Możemy pochwalić się zawsze świeżymi składnikami i świetnym serem mozarella - mówi szefowa kuchni.
To nie wszystkie pizzerie w Wołowie. Która z nich jest najlepsza? Zachęcamy do głosowania na: wolow.naszemiasto.pl a
Pensja minimalna 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?