MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Popularne boczniaki ostrygowate mają blaszkowaty spód...
fot. kellyclampitt/pixabay.com

Czym zastąpić mięso? Polecamy najlepsze roślinne zamienniki mięsa. Są bogate w białko i żelazo, a przy tym smaczne

Boczniaki

Popularne boczniaki ostrygowate mają blaszkowaty spód kapelusza, dzięki czemu pokrojone w paski przypominają nieco mięso. Pocięte i uduszone dobrze „udają” flaczki, sprawdzają się też w gulaszach, a także panierowane i smażone jak schabowy albo marynowane i grillowane jak stek.

W 100 g boczniaków:
białko: 3,3 g
żelazo: 1,33 mg
kalorie: 33 kcal

Zobacz również

Działo się podczas Driftowych Mistrzostw Polski w Miedzianej Górze [FOTO]

Działo się podczas Driftowych Mistrzostw Polski w Miedzianej Górze [FOTO]

Dzień Dziecka z archeologią i sfragistyką w Muzeum Śremskim

Dzień Dziecka z archeologią i sfragistyką w Muzeum Śremskim

Polecamy

Edukacyjny Dzień Dziecka w ZOO Gdańsk. Sprawdzamy harmonogram!

Edukacyjny Dzień Dziecka w ZOO Gdańsk. Sprawdzamy harmonogram!

Jestem fanką Destiny 2 i nowy zwiastun mnie zaniepokoił. Dlaczego?

Jestem fanką Destiny 2 i nowy zwiastun mnie zaniepokoił. Dlaczego?

Nie bój się błędów. Niezwykła akcja Fundacji Szkoła z Klasą

Nie bój się błędów. Niezwykła akcja Fundacji Szkoła z Klasą