MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Kuchnia Izraela - premiera nowej książki "Szakszuka". Gdzie zjeść hummus, falafel w Gdańsku?

Maja Czech
Maja Czech
Szakszuka to nazwa dania wywodzącego się z Afryki Północnej – po arabsku słowo to oznacza również "mieszać” lub "wstrząsać”. To danie może być symbolem jedzenia, które wyłoniło się z tygla, jakim jest Jerozolima. Dowiedz się więcej o książce i zobacz, gdzie skosztować aromatycznej kuchni Izraela w Gdańsku.

Kuchnia Izraela - książka kucharska

Kuchnia tego miasta nie ma granic… i ta książka kucharska też nie! Znajdziesz w niej szereg klasycznych przepisów, na fattoush, sznycel, kebaby, hummus, falafel, szawarmę i baba ganoush.

Autor książki, Nidal Kersh przedstawia także intrygujące tło historyczne i kulturowe, tworząc w ten sposób bogaty kontekst pozwalający lepiej zrozumieć kulturę kulinarną Jerozolimy.

Nidal Kersh urodził się w Szwecji, dorastał w Sztokholmie, a także w starożytnym mieście portowym Akka, niedaleko Jerozolimy. Jest właścicielem Falafelbaren, pierwszej restauracji z falafelami w Sztokholmie.

Gdańsk - kuchnia Izraela

Warto odkrywać nowe smaki nie tylko studiując książki kucharskie. Doświadczcie aromatów i smaków wschodu w Gdańsku!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasta jajeczna z awokado

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Kuchnia Izraela - premiera nowej książki "Szakszuka". Gdzie zjeść hummus, falafel w Gdańsku? - Dziennik Bałtycki

Wróć na gdansk.naszemiasto.pl Nasze Miasto