Sposób na dobre gołąbki

Przepis poleca Józefa Rempel, emerytka z Malborka. Pyszne gołąbki z kaszą gryczaną. Składniki - główka włoskiej kapusty, 3 szklanki bulionu. Farsz - 2 szklanki kaszy gryczanej, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 40 dag sera ...

Masz zdjęcie do tego tematu? Wyślij
Przepis poleca Józefa Rempel, emerytka z Malborka. Pyszne gołąbki z kaszą gryczaną.


Składniki - główka włoskiej kapusty, 3 szklanki bulionu.
Farsz - 2 szklanki kaszy gryczanej, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 40 dag sera typu rokpol, 2 jajka, sól i pieprz.

Sposób przygotowania: kaszę gryczaną ugotować w 4 szklankach osolonej wody. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Kaszę wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Obgotować luźną główkę włoskiej kapusty, podzielić na liście, z większych ściąć gruby nerw. Liście rozłożyć na stole, na każdym ułożyć porcję farszu i zwinąć gołąbki. Ułożyć je ciasno w szerokim garnku wyłożonym liśćmi kapusty. Zalać gołąbki bulionem tak, by były całkowicie pokryte. Następnie gotować je na wolnym ogniu, aż kapusta będzie miękka.
Tagi: 
Piotr Jankowski Piotr Jankowski

Komentarze (0)

avatar
Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!

Potrawy z Dziennika Chojnickiego

więcej

Potrawy z Dziennika Człuchowskiego

więcej

Potrawy z Dziennika Kociewskiego

więcej

Inne kategorie

Wideo

Zobacz koniecznie

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w sposób dostosowany do Państwa indywidualnych potrzeb i preferencji, w celu emisji możliwie indywidualnie przygotowanej reklamy. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących przechowywania i uzyskiwania dostępu do cookies przy pomocy ustawień przeglądarki lub urządzenia końcowego, z których Państwo korzystacie. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.

Zamknij