Poznała pani Magdę Gessler?
Nie, zaczęłam pracę w Panoramie już po „Kuchennych rewolucjach”, które były tu kręcone. Program widziałam w telewizji i uznałam, że ominęło mnie sporo stresu.
To pani pierwsza praca?
Ależ, skąd! W gastronomii pracuję od 1994 roku, to już 18 lat.
Ale teraz ogląda pani świat z wysoka, bo z XVI piętra.
Widok jest wspaniały, ale dla mnie najważniejsi są goście.
Bywają niekiedy uciążliwi?
Czasami klienci nie rozumieją, że gdy ktoś zwalnia miejsce, to kelnerka najpierw musi stolik sprzątnąć, nakryć, a dopiero potem przyjąć zamówienie. Mimo to, nie wyobrażam sobie innej pracy.
A co pani gościom poleca?
Kultowym daniem jest u nas fladra z patelni. Ale znakomite są też polędwiczki wieprzowe z serem pleśniowym, zupa rybna i pierogi.
Zagłosuj na Agnieszkę Łysio w plebiscycie na Najsympatyczniejszego Kelnera w Gdańsku 2012 - wyślij pod nr 72355 SMS o treści: kelnergda.9
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?