Białe warzywa dla zdrowia. Jedz je częściej!

abcZdrowie.pl
@KL
Udostępnij:
Białe warzywa zwykle spożywamy rzadziej niż zielone lub czerwone. Dlaczego warto się do nich przekonać?

Warzywa należą do najzdrowszych produktów spożywczych. W kontekście zdrowej diety najczęściej wspomina się o warzywach o wyrazistych kolorach, przy czym dominującą rolę odgrywają zwykle produkty o barwie zielonej. Białe warzywa są zwykle na drugim planie, choć – zdaniem dietetyków – niesłusznie. Ziemniaki, kalafior, cebula i czosnek należą bowiem do produktów bogatych w witaminy i sole mineralne. Dzięki temu wzmacniają układ odpornościowy, korzystnie wpływają na nasz wygląd i pomagają zachować szczupłą sylwetkę.

WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl

Wsparcie redakcyjne od:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Materiały promocyjne partnera

Polscy strażacy znów w akcji. Pomogą Francuzom gasić pożary

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Nasze Miasto
Dodaj ogłoszenie