MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na talerzu pojawia się coraz więcej nietypowych kolorów. Nie...
fot. Rohtopia/123RF

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Niebiesko, fioletowo i zielono

Na talerzu pojawia się coraz więcej nietypowych kolorów. Nie pochodzą jednak od sztucznych barwników, tylko od całkowicie naturalnych superfoods. Niebieski kolor zapewniają algi spirulina lub kwiaty klitorii terateńskiej, fioletowy – afrykańska śliwka ube, jagody açai lub maqui czy kwiat hibiskusa, zielony – sproszkowane liście moringi lub zielonej herbaty (matcha) czy algi chlorella. Wszystkie są źródłem antyoksydacyjnych pigmentów, które działają przeciwzapalnie i antystarzeniowo.

Zobacz również

Długi weekend Bożego Ciała. Zakopanem szykuje się na turystów. Czy będą tłumy?

Długi weekend Bożego Ciała. Zakopanem szykuje się na turystów. Czy będą tłumy?

Bierzmowanie 2024 w parafii św. Stanisława Kostki w Rypinie. Zobaczcie zdjęcia

Bierzmowanie 2024 w parafii św. Stanisława Kostki w Rypinie. Zobaczcie zdjęcia

Polecamy

Flisacy Dunajca: strażnicy tradycji i przyrody

Flisacy Dunajca: strażnicy tradycji i przyrody

Zaginął 13-letni Antoni Głowacki

Zaginął 13-letni Antoni Głowacki

POLSA podpisała międzynarodową deklarację. Chodzi o czystość przestrzeni kosmicznej

POLSA podpisała międzynarodową deklarację. Chodzi o czystość przestrzeni kosmicznej