Lokal gastronomiczny, według założeń organizatora, będzie działał dwa razy do roku - w czasie jarmarku bożonarodzeniowego oraz podczas jarmarku św. Dominika. W zimie znajdzie się na Targu Węglowym, natomiast w lecie przy ul. Świętego Ducha (przy kaplicy królewskiej).
Zobacz: Wystartowała budowa skateparku w Gdyni [wideo,wizualizacje]
- Jest to projekt dość trudny do realizacji. Lokal musi być funkcjonalny i duży, na maksymalnie 50 osób, jednak powinno się go łatwo rozbierać i przechowywać przez czas, kiedy jest niepotrzebny - mówi koordynatorka projektu Dagmara Łakomiak-Ziemiaszewska.
Co będzie się działo wiosną i latem na Targu Węglowym? Sprawdź
Dla architektów nie lada trudnością jest to, że na lokalu ma się znaleźć taras widokowy. Widok z niego ma się rozpościerać na całe stare miasto. Jury będzie oceniać użyteczność obiektu, ale także jego estetykę i aspekt ekologiczny. Całkowity koszt realizacji projektu nie może przekroczyć 300 tysięcy złotych netto.
Kliknij w pierwsze zdjęcie, żeby rozpocząć przeglądanie galerii:
Prace można składać do 11 czerwca do godz. 11, natomiast 17 czerwca poznamy laureatów. Jury przyzna trzy nagrody o wartości: osiem, pięć i trzy tysiące złotych.
Szczegóły konkursu i karty zgłoszeniowe znajduję się na stronie Targów Amber Expo.
Tanie linie trują! Ryanair i Wizz Air na czele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?