Przez trzy dni miłośnicy kultury, kuchni i tradycji zarówno regionów Polski jak i krajów Unii Europejskiej mieli okazję uczestniczyć w niebywałym pikniku. Od piątku do niedzieli (26-28 września) na łonie natury wystawiali się gospodarze z całej Polski.
Wystawcy prezentowali typowe przetwory i kuchnie swoich regionów. Wiejski chleb ze smalcem lub konfiturą, kiełbasa z rusztu, wyśmienita golonka czy bigos to tylko niektóre z obfitości, jakie przyniosły Dary Ziemi. Nie zabrakło także wyśmienitego czerwonego winka.
**
Trwa głosowanie w konkursie "żywe miasto". Wybierz najlepszy tekst!**
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?