Promocję płodów rolnych i produktów regionalnych ponad 150 wystawców połączono z degustacją tradycyjnych potraw kuchni z różnych regionów Polski. Były więc miody i produkty pszczele z ekologicznych pasiek, ręcznie robione konfitury, aromatyczne wędliny oraz sery z autorskich serowni, a także wyroby cukiernicze, domowe przetwory oraz miody pitne, nalewki, likiery i wina.
W ramach towarzyszacej imprezy kulinarnej `Europa od kuchni` przedstawiono tradycje muzyczne, kulinarne i artystyczne Finlandii i Rumunii. Zgromadzeni goście mogli spróbować swych umiejętności w nordic walking, skorzystać z sauny fińskiej (w sobotę) oraz obejrzeć pokaz taneczny przy dźwiękach muzyki bałkańskiej (w niedzielę). Na miłośników ogrodów czekały ekspozycje ogrodowe z barwnymi aranżacjami roślinnymi, meblami ogrodowymi oraz wyrobami z wikliny.
Kliknij w zdjęcie, żeby zobaczyć fotogalerię:
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?