Wiele osób nie spożywa wystarczającej ilości bogatych w witaminy i minerały warzyw, a wszystko za sprawą panujących na ich temat stereotypów. Powszechnie przyjmuje się bowiem, że ich przyrządzenie jest czasochłonne, podczas gdy w rzeczywistości nie zajmuje więcej czasu niż przygotowanie jakiegokolwiek innego dania. Nie są one również tak drogie, jak może się wydawać – wystarczy wiedzieć, gdzie i kiedy je nabyć. Jeżeli będziemy je odpowiednio przechowywać, zatrzymają świeżość na dłużej. Wiele osób nie je warzyw, ponieważ twierdzi, że są mdłe. Sprytną sztuczką jest jednak dodanie ich do ulubionych dań – np. do pizzy czy dań z makaronem. W ten sposób nasza dieta będzie zdrowsza, a wciąż smaczna.
Jakie są najczęstsze przyczyny biegunki u dorosłych?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?