Letnie przepisy na słodkości od trójmiejskich blogerek
2. W Dusiowej Kuchni rządzi Klaudia. Z wykształcenia pani biolog, jednak zakochana jest w fotografii i gotowaniu. Poza Trójmiastem lubi także góry, jazdę na rowerze i rolkach oraz spacery o zachodzie słońca (i nie tylko). Dusia częstuje nas połączeniem tradycyjnego sernika z amerykańskim brownie. Do tego dodała jeszcze maliny. Takie połączenie nie może się nie udać. dusiowakuchnia.pl Sernikobrownie z malinami Składniki: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 300 g cukru pudru łyżka cukru waniliowego 5 jajek 110 g mąki pszennej 400 g zmielonego twarogu/serka kremowego pojemniczek malin Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej. Do zmielonego twarogu lub serka kremowego dodać 100 g cukru pudru, łyżkę cukru waniliowego (przepis) i 2 jajka. Całość zmiksować na jednolitą masę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i zostawić do przestudzenia. Masło utrzeć z pozostałym cukrem pudrem, czyli 200 g. Dodawać kolejno pozostałe trzy jajka i miksować. Wlać roztopioną czekoladę i ponownie wymieszać. Teraz dodać przesianą mąkę i wymieszać już ręcznie przy użyciu drewnianej łyżki lub silikonowej łopatki. Blachę o wymiarach 20x20cm lub okrągłą o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do formy 3/4 czekoladowej masy, na nią wylać serową masę. Pozostałą część ciasta czekoladowego wykładać łyżką w kilkanaście miejsc na masie serowej. Następnie wziąć patyczek do szaszłyków i przejechać nim po cieście rozcierając ciasto i robiąc zawijasy. Rozłożyć maliny na wierzchu ciasta. Piec w temp. 170 st.C przez 45 minut. Dusiowa Kuchnia