Odchudzając się, zmniejszamy liczbę kalorii. Możemy przez to odczuwać niedobory składników odżywczych. Aby się na to nie narazić, należy włączyć do swojej diety składniki bogate w potrzebne nam substancje. Takim warzywem jest np. marchew. Szklanka pokrojonej marchewki to tylko 50 kalorii, a dostarcza aż 14% dziennego zapotrzebowania na błonnik, 11% potasu, 12% witaminy C i witaminę A. Marchew nie ma tłuszczu i jest bogata w błonnik, dzięki czemu poczujesz sytość, bez wzrostu wagi. Oprócz tego warzywo to ma niski indeks glikemiczny, co pomaga zatrzymać uczucie sytości na dłużej.
WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl
Wsparcie redakcyjne od:
Te produkty powodują cukrzycę u Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?