MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Andrzej Banas

Najlepsze przepisy na grzyby według gwiazd. Potrawy z grzybami według Gessler, Starmach, Okrasy

Grzyby marynowane w sosie musztardowym Ewy Wachowicz

Składniki:

- 600 g grzybów leśnych
- 4 papryki czerwone
- 1 papryka żółta

Marynata:

- 200 ml wody
- 150 octu 10%
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka soli
- 10 ziarenek pieprzu
- 6 liści laurowych

Zaprawa:

- 1 słoiczek musztardy Dijon
- 1 słoiczek musztardy miodowej
- 200 ml oleju

Przygotowanie:

Grzyby oczyścić i pokroić na kawałki. Z papryk wyciąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Przełożyć do gorącej marynaty, wymieszać i gotować przez 10 minut. Następnie odcedzić i wystudzić.

W misce wymieszać musztardę Dijon i miodową. Połączyć z olejem. Wrzucić grzyby z papryką. Przełożyć do wyparzonych słoiczków.

Zakręcić. W ciemnym miejscu można przechowywać przez rok.

Źródło: ewawachowicz.pl

Zobacz również

Tak wygląda drugi dzień festiwalu, czyli „SuperJedynki”. Zobacz zdjęcia!

HIT DNIA
Tak wygląda drugi dzień festiwalu, czyli „SuperJedynki”. Zobacz zdjęcia!

"Mówili, że nie podołamy". Jaślanin kręcił górskie sceny „Białej odwagi” [ZDJĘCIA]

"Mówili, że nie podołamy". Jaślanin kręcił górskie sceny „Białej odwagi” [ZDJĘCIA]

Polecamy

Apetyczne bułeczki z kremem. Mogłeś ich jeszcze nie jeść

Apetyczne bułeczki z kremem. Mogłeś ich jeszcze nie jeść

Kotor – klejnot Czarnogóry. Co warto zobaczyć podczas urlopu w tym mieście?

Kotor – klejnot Czarnogóry. Co warto zobaczyć podczas urlopu w tym mieście?

Więcej małych oddziałów. Klasy jednoosobowe to przyszłość polskiej szkoły?

Więcej małych oddziałów. Klasy jednoosobowe to przyszłość polskiej szkoły?