1 z 5
Następne
Nietypowe przepisy na Boże Narodzenie. Zaskocz gości w te święta!
Tatar z łososia według Anny Lewandowskiej
Składniki
250 g surowego, dzikiego łososia
1 awokado
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy
1 łyżka kaparów
1 łyżka musztardy Dijon
1 łyżka sosu tamari
szczypta soli morskiej i pieprzu
Sos
1/2 awokado
sok z połowy cytryny
1 łyżka oliwy
1 łyżka sosu tamari
Przygotowanie
Łososia pokroić w kostkę. W misce wymieszać oliwę, musztardę, kapary, sok z cytryny, sól i pieprz. Włożyć łososia i odstawić do lodówki na 30 minut.
Awokado pokroić w kosteczkę i wymieszać z tatarem.
Składniki na sos zblendować i podawać w osobnej miseczce.
Źródło:hpba.pl