Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nowości książkowe. Święta bez chemii możliwe? Jak najbardziej

gp
mat. prasowe
Święta bez chemii to książka, która uczy jak uniknąć sorbinianu czy żelazocyjanku potasu w świątecznych potrawach. Podpowiada, jakich użyć suszonych owoców do wigilijnego kompotu, by nie zawierały E220,330,200 i 202, skąd brać jaja, ryby i mięso, by wszystko co znajdzie się na stole miało pierwszorzędny smak.

Za naiwność płacimy własnym zdrowiem - przekonuje autorka książki - i namawia, by potrawy świąteczne robić samemu ( np. zakwas buraczany) i tylko z produktów ekologicznych.

Julita Bator podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników. Udowadnia, że można przyrządzić zdrowe świąteczne potrawy i że nie jest do tego potrzebna długa lista składników ani niekończące się godziny spędzone w kuchni.

Co zrobić, by smak wigilijnej kolacji, wielkanocnego śniadania czy urodzinowego przyjęcia zapamiętać na zawsze i z radością co roku odtwarzać? Jak niewielkim nakładem czasu i kosztów zamienić czekoladowe cukierki na własnoręcznie lukrowane pierniczki, przygotować domowy barszcz z uszkami czy najlepszą lemoniadę?

Święta bez polepszaczy? To możliwe!

Julita Bator, Święta bez chemii. Zdrowe przepisy na tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie i inne święta
Wydawnictwo: Znak, cena- 24.90 zł

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gdansk.naszemiasto.pl Nasze Miasto