MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale...
fot. pixabay.com

Obierasz skórki owoców i warzyw? Wcale nie musisz tego robić! Zobacz rośliny, które z powodzeniem zjesz w całości

Bakłażan

Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale dopiero po ugotowaniu lub upieczeniu. Panierowane plasterki bakłażana? Zostawiamy skórkę, nie tylko poprawi smak, ale pozwoli też zachować spójność smażonych plastrów. Faszerowany bakłażan? Również zostawiamy skórkę. Jedynie w przypadku dań, takich jak baba ganoush powinniśmy obrać bakłażany ze skórki.

Zobacz również

Incydent na meczu Euro 2024. "Wbiegł nieproszony gość"

Incydent na meczu Euro 2024. "Wbiegł nieproszony gość"

Publika szalała na Dniach Kluczborka do białego rana. Ależ to była super zabawa!

Publika szalała na Dniach Kluczborka do białego rana. Ależ to była super zabawa!

Polecamy

Jak zrobić perfekcyjną bułkę tartą? Jeden trik sprawia, że jest rumiana i chrupiąca

Jak zrobić perfekcyjną bułkę tartą? Jeden trik sprawia, że jest rumiana i chrupiąca

Wielka obniżka 50% na wybrany asortyment w The Body Shop w Galerii Bałtyckiej

Wielka obniżka 50% na wybrany asortyment w The Body Shop w Galerii Bałtyckiej

Uwaga kierowcy! Od dziś zmiany w organizacji ruchu w Osowej

Uwaga kierowcy! Od dziś zmiany w organizacji ruchu w Osowej