MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale...
fot. pixabay.com

Obierasz skórki owoców i warzyw? Wcale nie musisz tego robić! Zobacz rośliny, które z powodzeniem zjesz w całości

Bakłażan

Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale dopiero po ugotowaniu lub upieczeniu. Panierowane plasterki bakłażana? Zostawiamy skórkę, nie tylko poprawi smak, ale pozwoli też zachować spójność smażonych plastrów. Faszerowany bakłażan? Również zostawiamy skórkę. Jedynie w przypadku dań, takich jak baba ganoush powinniśmy obrać bakłażany ze skórki.

Zobacz również

Pożar dachu z fotowoltaiką. W akcji sześć zastępów straży [FOTO]

Pożar dachu z fotowoltaiką. W akcji sześć zastępów straży [FOTO]

Tłumy na koncercie Skolima podczas XXII Biesiady Świętojańskiej [ZDJĘCIA]

Tłumy na koncercie Skolima podczas XXII Biesiady Świętojańskiej [ZDJĘCIA]

Polecamy

Niesamowite jezioro w Finlandii. Czy ten kształt coś ci przypomina?

Niesamowite jezioro w Finlandii. Czy ten kształt coś ci przypomina?

Skandaliczne zachowanie nauczycielki. Grozi jej postępowanie dyscyplinarne

Skandaliczne zachowanie nauczycielki. Grozi jej postępowanie dyscyplinarne

Lecisz samolotem i nie wiesz, gdzie spakować te przedmioty? Oto praktyczny poradnik

Lecisz samolotem i nie wiesz, gdzie spakować te przedmioty? Oto praktyczny poradnik