Aby przygotować danie z bakłażanem Conpata, należy przygotować: 3 duże pomidory obrane ze skórki, makaron, 1 paprykę, bakłażan, pół pęczka selera naciowego, 1 średnią cebulę, 4 łyżki śmietany 30% i tyle samo oliwy, sól i pieprz oraz pietruszkę i parmezan do dekoracji. Bakłażana kroimy w plastry i smażymy na oliwie z oliwek. Po zarumienieniu solimy go do smaku i przekładamy na papierowy ręcznik. Paprykę i cebulę kroimy i podgrzewamy na patelni. Dodajemy posiekany seler i pomidory. Potem doprawiamy, wlewamy śmietanę, aby uzyskać konsystencję sosu. Dodajemy makaron, bakłażan i dekorujemy.
WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl
Wsparcie redakcyjne od:
Ciasto malinowe "Pianka"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?