Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Slow Food Festival pokazał Sopot od kuchni [zdjęcia]

Chauvet Yannick
Chauvet Yannick
Pierwsza edycja Slow Food Festival - Sopot Od Kuchni za nami.

Przez całą niedzielę, 26 maja, można było odwiedzić sopockie molo i skosztować dziesiątki pyszności, przygotowanych przez wystawców tegorocznego Slow Food Festival - Sopot od Kuchni.

Za pięć złotych można było spróbować m.in. makarony robione na miejscu, dania z ryb bałtyckich i dalekomorskich, dania z wołowiny, kaczki, dania afrykańskie, greckie, kaszubskie, południowo-europejskie, japońskie, francuskie, dania egzotyczne, desery, zupy, regionalne piwo, różnorodne wypieki i sery z regionu. Swoje stoiska miały znane trójmiejskie i pomorskie restauracje i hotele, w tym m.in. Toscana & Pomodoro, Rucola, Metamorfoza, Casino Diner, Trafik & Chwila Moment, El Greco, Sheraton, Hilton czy Kozi Gród.

Jedną z największych atrakcji był jednak sopocki śledzik, którego przygotowywali m.in. marszałek województwa pomorskiego Mieczysław Struk i prezydent Sopotu Jacek Karnowski.

Impreza przyciągnęła sporo osób z Trójmiasta. Wszyscy chętnie smakowali i kosztowali, pojawiło się także sporo głosów za tym, by impreza odbywała się cyklicznie. Biorąc pod uwagę fakt, że świadomość o kulinariach z Trójmiasta i rejonu nie jest najwyższa - Slow Food Festival powinien odbywać się cyklicznie.

Polecamy w MMTrojmiasto.pl:

Heineken Open'er Festival 2013

Trójmiasto na weekend

od 7 lat
Wideo

Kalendarz siewu kwiatów

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gdansk.naszemiasto.pl Nasze Miasto