Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Soczysty indyk z grilla. Sekretem smaku jest wyśmienita marynata. Przepis na danie z grilla, którym zaskoczysz swoich gości

Delikatny indyk z grilla. Krok 1

Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę, miód, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, chili, tymianek, zioła prowansalskie i szczyptę soli. Pokrój mięso z indyka na małe filety, możesz je delikatnie roztłuc tłuczkiem, by miały jednakową grubość. Posmaruj każdy kawałek marynatą i odstaw całość na ok. 1,5 godziny.

Zobacz również

Trzech piłkarzy Cracovii jedenastce kolejki PKO BP Ekstraklasy. "Raki" najlepszy

NOWE
Trzech piłkarzy Cracovii jedenastce kolejki PKO BP Ekstraklasy. "Raki" najlepszy

Pierwsza sesja Rady Powiatu Będzińskiego i wybór starosty

NOWE
Pierwsza sesja Rady Powiatu Będzińskiego i wybór starosty

Polecamy

Nowy ranking kieszonkowców w Europie. W tych miejscach bardzo uważaj!

Nowy ranking kieszonkowców w Europie. W tych miejscach bardzo uważaj!

Ekspert ocenia tematy maturalne – mogą być problematyczne

Ekspert ocenia tematy maturalne – mogą być problematyczne

Bóbr utknął w zbiorniku gdańskiej przepompowni. Zwierzę było przemęczone

Bóbr utknął w zbiorniku gdańskiej przepompowni. Zwierzę było przemęczone