MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Badania potwierdzają, że spożywanie miodu obniża poziom...
fot. rawpixel.com/Freepik

Ta pasta to samo dobro! Jest nie tylko pyszna, ale ma zbawienne działanie na serce oraz skórę. Możesz ją jeść, pić i aplikować na skórę

Miód i cynamon na za wysoki poziom cholesterolu

Badania potwierdzają, że spożywanie miodu obniża poziom cholesterolu LDL (złego) o 6-do 11 proc., a poziom trójglicerydów nawet o 11 proc. Jednocześnie miód może również podnosić poziom „dobrego” cholesterolu o około 3 proc.

Z kolei jedna dzienna dawka cynamonu obniżyła poziom cholesterolu całkowitego średnio o 16 mg/dl, cholesterolu LDL (złego) o 9 mg/dl i trójglicerydów o 30 mg/dl. Zaobserwowano również niewielki wzrost poziomu HDL (dobrego) cholesterolu.

Zobacz również

Urząd Skarbowy w Malborku przekazuje ważną wiadomość. KSeF od 2026 roku

Urząd Skarbowy w Malborku przekazuje ważną wiadomość. KSeF od 2026 roku

Trzecia Droga apeluje do opozycji. "Tak nie musi wyglądać polityka"

Trzecia Droga apeluje do opozycji. "Tak nie musi wyglądać polityka"

Polecamy

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety

Kleszcze afrykańskie. Czy są groźne? Naukowcy podejmują akcję

Kleszcze afrykańskie. Czy są groźne? Naukowcy podejmują akcję

Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

PILNE
Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”