Nasza Loteria

Ulica Elektryków - nowe miejsce. Pop-up na Elektryków w Gdańsku. Kolacja na Ulicy Elektryków

Maja Czech
Maja Czech
Ulica Elektryków - nowe miejsce. Pop-up na Elektryków w Gdańsku. Kolacja na Ulicy Elektryków
Ulica Elektryków - nowe miejsce. Pop-up na Elektryków w Gdańsku. Kolacja na Ulicy Elektryków Piotrhukalo
Stocznia oraz Ulica Elektryków to letnie centrum Miasta Gdańska. Ulica Elektryków może kojarzyć się z imprezami do białego rana, ale to nie wszystko, co ma do zaoferowania najmodniejsza przestrzeń sezonu. W mieszczącym się na Elektryków W4 Food Squat już wkrótce profesjonalni szefowie kuchni zabiorą was na kulinarną podróż dookoła świata.

Jedzenie na Elektryków - nie tylko impreza!

Ulica Elektryków to najmodniejsze miejsce letnich spotkań już od kilku sezonów. Miejsce znane jest przede wszystkim z organizowania dużych imprez. To właśnie tam znajduje się m.in. Klub B90, w którym odbywają się koncerty i najgłośniejsze wydarzenia w Trójmieście.

Stali bywalcy wiedzą, że na Ulicy Elektryków można szukać czegoś więcej, niż imprezy. Przestrzeń W4 Food Squad dba o to, żeby nikt z odwiedzających nie opuścił obiektu z pustym żołądkiem.

Swoje Food Trucki mają tam znane i lubiane restauracje Trójmiejskie i nie tylko. To m.in. Łąka Happy Bar, Panczo, Nie/Mięsny, Gyozilla, Carmnik.

Już wkrótce do tego grona dołączy coś, czego jeszcze nie było. Pop-up bistro zaserwuje kolację na fanów nowych smaków z najdalszych zakątków świata.

Czym jest pop-up store?

Pop-up to koncept, który stał się niezwykle popularny w ciągu ostatnich kilku lat. Pop-up oznacza tyle, co tymczasowe stoisko danego sklepu lub restauracji. Niewielka przestrzeń ma służyć jako "próbka", której celem jest zdobycie większej liczby klientów.

Pop-up'y pojawiają się w miejscach popularnych i zaludnionych. Często można spotkać je w centrach handlowych (np. tymczasowe stoisko z przyprawami). Zazwyczaj nie trwają one dłużej niż 3 miesiące.

Kolacja na Ulicy Elektryków

W tym sezonie, W4 Food Squad poszerzył swoją ofertę o pop-up bistro. Jakie są zasady?

Co dwa tygodnie w pop-up bistro pojawiać się będzie inny szef kuchni, który przygotuje kolację tematyczną, według autorskich przepisów. Najbliższa kolacja odbędzie się już 16 czerwca.

Kolacja na Elektryków - harmonogram

  • 16 czerwca - PIOTR RUTECKI

Skandynawskie Inspiracje z Ryb ze Sklepu Rodziców

Jak czytamy w opisie wydarzenia:
Piotr Rutecki na co dzień pracuje jako szef kuchni w Kopenhadze, a dla nas przygotuje kolacje inspirowaną sentymentami. We wspomnieniach z dzieciństwa Piotra pełno jest starego klimatu Gdańska i ryb, bo jego rodzice do dziś prowadzą legendarny Rybny, który działa w pobliżu Stoczni. Wszystko to z delikatną domieszką nordyckiego sznytu - będzie szalenie smacznie i bardzo na czasie. Na tej kolacji gościnnie wystąpi również Theo Groesmeyer, związany z berlińską sceną koktajlową.

W menu:

  • Domowa focaccia, wędzony twaróg, młode brzoskwinie
  • Łosoś, pomidory, ponzu, ajo blanco
  • Gofry, ikra, śmietana
  • Dorsz, pasta XO, szparagi
  • Drożdżówka, rabarbar, ajerkoniak

Godziny do wyboru - 18:30 i 20:30
Cena - 99 zł/ os
Bilety

  • 30 czerwca - TOMEK CZAJKOWSKI "Magiczny Składnik"

Magiczny Składnik wrzuca na grill PATOLE ŚWIATA

Patole Magicznego Składnika po raz pierwszy zrobiły rozróbę na Nocnym Markecie w Warszawie, a teraz gościnnie przyjadą na Pomorze! W ten wieczór w W4 Tomek rozpali grilla i wrzuci na ruszt najlepsze kąski kuchni świata, którymi potem podzielimy się przy stole. Kręci Was Azja, Polska, czy Bliski Wschód? Nie musicie wybierać, po prostu zjemy wszystko. Będzie luźno i wesoło, bo przecież tak ma być na dobrym grillu!

Kolacja w godzinach - 18:30 i 20:30
Cena: 99zł/os
Bilety

  • 14 lipca - KOHEI YAGI

Gdański Ramen Day

Nikt w Polsce nie wie tyle o ramenie, co Kohei Yagi! Współtworzył najlepsze i najbardziej rozpoznawalne ramen bary w Polsce. Na jego “Ramen Days” wpada pół Warszawy - tym razem po raz pierwszy zorganizujemy je w Gdańsku! W W4 przygotuje trzy technicznie perfekcyjne miski, które spokojnie mogłyby być serwowane w japońskich ramenya. Gwarantujemy szaloną ilość umami w każdej misce oraz kieliszek sake. Cały dochód zostanie przeznaczony na wsparcie Ukrainy!

Kolacje w godzinach 17:00 17:30 18:00 18:30 19:00 20:00

  • 21 lipca - JAN KILIAŃSKI

Meksykańska fiesta

Zjadł zęby na gwiazdkowych restauracjach, zahaczył też o polskiego Top Chefa. Trójmiasto zna go bardzo dobrze z najbardziej odkręconych azjatyckich smaków, bo szefował w Neon Street Food Bar oraz Noodle Bar. W W4 Jan Kiliański odkryje przed nami Meksyk - taki jaki uwielbia! Soczysty, pachnący i nieprzyzwoicie smaczny. Kręci go wszystko - gotowanie, przetwórstwo i wypieki. Spodziewajcie się dobrej imprezy i szalonego miksu na stołach. Ta głowa nigdy nie odpoczywa.

Kolacje w godzinach 18:30 i 20:30

ZOBACZ RÓWNIEŻNajlepsze śniadania w Gdańsku. Gdzie zjemy najtaniej? Sprawdź menu i ceny!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

NaM - Podlaskie ligawki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na gdansk.naszemiasto.pl Nasze Miasto