Walentynki 2012: Zaczarowana miłosna kuchnia. Co przyrządzić i jak podać? [PORADY, PRZEPISY]
Warto tego dnia postarać się i podać specjały, których nie jadamy podczas zwykłych posiłków. Przystawka, zupa, główne danie i oczywiście smakowity deser od razu poprawią humory i sprawią, że nie będziemy mieli ochoty wcześnie zasypiać. Kuchnia to znakomity sposób na rozkochanie w sobie partnera. W wielką miłosną moc mięsa, ryb, owoców morza i różnego typu przypraw wierzyli już starożytni. Wtedy to było jak magia. Chociaż częściej mylono je z miksturami przygotowywanymi przez wiedźmy i czarownice. Do dzisiaj stare jak świat afrodyzjaki, czyli produkty, potrawy, substancje, którym przypisuje się nadzwyczajne cechy, głównie wzbudzanie pożądania i zwiększanie libido, cieszą się nadal uznaniem. Swoją nazwę zawdzięczają Afrodycie, greckiej bogini piękna, miłości i pożądania, która narodziła się z piany morskiej. Teraz, jak twierdzi wielu szefów kuchni, taka specjalna kolacja także może mieć czarowną moc.