Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Chemik Police mistrzem Polski! Rysice Rzeszów nie mogły nic zmienić [ZDJĘCIA]

Chemik Police mistrzem Polski! Rysice Rzeszów nie mogły nic zmienić [ZDJĘCIA]

Seyran, Suna, Pelin czy Asuman? Zdecyduj, która aktorka jest najlepsza!

Seyran, Suna, Pelin czy Asuman? Zdecyduj, która aktorka jest najlepsza!

Polecamy

Śmiertelne potrącenie rowerzysty pod Zieloną Górą. Droga jest zablokowana

Śmiertelne potrącenie rowerzysty pod Zieloną Górą. Droga jest zablokowana

Stal Gorzów rozjechana przez Motor Lublin |ZAPIS RELACJI LIVE

Stal Gorzów rozjechana przez Motor Lublin |ZAPIS RELACJI LIVE

Garbarnia Kraków idzie za ciosem

Garbarnia Kraków idzie za ciosem