MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zawartość witaminy C w 100 g – 183 mg...
fot. ewastudio/123rf.com

Co ma więcej witaminy C niż cytryna? Te łatwo dostępne i tanie owoce i warzywa zadbają o twoją odporność. Które z nich warto jeść jesienią?

Czarna porzeczka

Zawartość witaminy C w 100 g – 183 mg
Zarówno owoce, jak i liście czarnej porzeczki to źródło witaminy C. Owoce najlepiej jeść na surowo, ale można je też wykorzystywać do przygotowania przetworów takich jak dżemy, galaretki i soki. Z liści zaparza się herbatkę. Owoce czarnej porzeczki wzmacniają serce i naczynia krwionośne oraz regulują ciśnienie krwi. Garść czarnej porzeczki dwukrotnie pokrywa dzienne zapotrzebowanie organizmu na witaminę C.

Zobacz również

Kolejna trójka opuściła KS Wiązownica

Kolejna trójka opuściła KS Wiązownica

Policja szuka podejrzanych o włamanie do samochodu i kradzież na Zawodziu

Policja szuka podejrzanych o włamanie do samochodu i kradzież na Zawodziu

Polecamy

Kruche ciastka z pistacjami do mocnej kawy. Rozkosz do ostatniego okruszka

Kruche ciastka z pistacjami do mocnej kawy. Rozkosz do ostatniego okruszka

Drugi dzień Perspektywy Women in Tech Summit 2024. Jeden z wykładów zgromadził tłumy

Drugi dzień Perspektywy Women in Tech Summit 2024. Jeden z wykładów zgromadził tłumy

Aleksandra Dulkiewicz wręczyła dotacje na zabytki. Które z nich otrzymały środki?

Aleksandra Dulkiewicz wręczyła dotacje na zabytki. Które z nich otrzymały środki?