Przez trzy dni na Placu Przyjaciół Sopotu prawie 40 wystawców z Polski i Europy, w godzinach 10 - 21 zaprezentuje różnorodne, wykonywane wedle specjalnych receptur produkty, pochodzące prosto z serca danych regionów. Wydarzeniu towarzyszyć będą prezentacje produktów, degustacje oraz wystąpienia zaproszonych specjalistów.
Zobacz: Jarmark Francuski rozpoczyna się w środę
Przechadzając się między kolejnymi stoiskami, spróbujemy m.in.: rozmaitych, aromatycznych serów z krowiego, koziego i owczego mleka, a w kontraście także wędliny, pasztety i smakowite szynki. Te kulinarne delicje przegryziemy doskonałym, regionalnym pieczywem. Koneserzy oliwy i oliwek także się nie zawiodą możliwością wyboru.
Nie zabraknie oczywiście wyjątkowych win, miodów pitnych, nalewek, a także likierów i innych szlachetnych trunków. Skosztujemy także ręcznie robione konfitury i różne rodzaje miodów z różnych stron świata, będących doskonałym dodatkiem do win.
Sopocki Festiwal "Wina i Sery" to ukłon w stronę producentów i dystrybutorów jako możłiwość prezentacji ich wyrobów. Dla smakoszy i turystów to możliwość poznania i degustacji nowych smaków, zakupu i bezpośredniej rozmowy ze specjalistami z branży.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?