Jarmark św. Dominika 2019. Program, mapa stoisk i atrakcji, punkty informacyjne, przystanki kulinarne i koncerty
Przystanek Ołowianka
data: 15 czerwca - 23 sierpnia godz. 10:00 - 22:00 miejsce: Wyspa Ołowianka, Gdańsk SŁONO TU: Szarpana wołowina i wieprzowina, wytrawne croissanty, quiche – placek na kruchym cieście, pizza według przepisu włoskiego mistrza kuchni, hiszpańskie tapasy, japoński makaron z kurczakiem i wołowiną, burgery z sosem barbecue, bułki ze śledziem, pajdy ze smalcem, oscypki z grilla, frytki. SŁODKO TU: Francuskie makaroniki, słodkie croissanty, lody i gofry, prażone orzechy. SPRAGNIENI TU: Duży wybór piw, sangria, aperol, prosseco, domowe lemoniady, granity, kawy i gorące czekolady. ZIELONO TU: Miejsce wydzielone grabowym żywopłotem oraz wypełnione kwiatami w chłodnych barwach. Są także dwie przestrzenie rekreacyjne wypełnione trawnikiem i piaskiem, z rabatami kwiatowymi - tym razem w ciepłych barwach. AKTYWNIE TU: Joga - każdy wtorek od 25.06 do 20.08, w godz. 18:00-19:00 Zumba - każdy czwartek od 27.06 do 22.08, w godz. 18:30-19:30 4 sierpnia - warsztaty kulinarne z Tomaszem Jakubiakiem, kucharzem i dziennikarzem kulinarnym, gospodarzem programu Jakubiak w sezonie i Jakubiak lokalnie. Gotowanie to jego żywioł, miłość i pasja. O jedzeniu potrafi opowiadać godzinami, Naj Jarmarku poprowadzi warsztaty z przygotowywania słonych i słodkich przekąsek. A jego gośćmi będą szefowie kuchni.