Pieprz i sól: poznaj ich możliwości!

abcZdrowie.pl
archiwum
Czy wiedziałaś, że pieprz i sól występują w różnych formach? Przekonaj się o tym, czy wykorzystujesz wszystkie ich możliwości.

Zamiast soli kuchennej zdrowiej jest wybrać sól morską, która zawiera mniej niezbyt zdrowego chlorku sodu. Ma też więcej wapnia, cynku czy żelaza. Jeszcze lepszym wyborem jest sól himalajska, która zawiera w swoim składzie aż 84 minerały bardzo łatwo wchłanialne przez organizm. Pieprz również występuje pod różnymi postaciami. Do dyspozycji mamy – oprócz czarnego – pieprz czerwony, zielony czy biały. Pieprz zielony jest miękki i aromatyczny. Biały ma cytrusowy smak, a czerwony wyróżnia się owocowym posmakiem i pasuje do serów czy sałatek.

WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl

Wsparcie redakcyjne od:

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie