16 lutego rozpoczęły się trzy imprezy targowe w Gdańsku.
Na ulicę Beniowskiego przybyli zainteresowani wyposażeniem restauracyjnych kuchni oraz pasjonaci gastronomii. Na jednych i drugich czekało mnóstwo atrakcji. Przybyli goście mogli uczestniczyć w forum kulinarnym organizowanym przez Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników Region Pomorski. A także przyglądać się pokazom szefów kuchni i poznać trendy kulinarne w gastronomii światowej oraz nowoczesne aranżacje kuchni kaszubskiej.
Była też gratka dla amatorów wina. Specjalnie dla nich przygotowano kurs degustacji tego trunku. Jednak największym zainteresowaniem cieszyły się pokazy barmańskie mistrzów Flair Academy.
- To jest coś niesamowitego - relacjonuje pani Aleksandra, gość targów. - Nie mogę się napatrzeć, co ci panowie potrafią. Najbardziej podoba mi się dmuchanie ogniem - opowiada.
16 lutego w Gdańsku w budynkach MTG rozpoczęły się 14. Targi Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa „BaltPiek”, 16. Targi Wyposażenia i Zaopatrzenia Gastronomii i Sklepów „GastroExpo” oraz 6. Targi Wyposażenia Hoteli „Ciepły Bałtyk”.
Podczas targów odbyła się również II edycja konkursu o Puchar Starszego Cechu Piekarzy i Cukierników w Gdańsku dla uczniów szkół gastronomicznych, cukierniczych i piekarniczych „Kuźnia Słodkich Talentów”.
Czytaj także:
• Samorządy muszą obniżyć pensje swoim włodarzom
• Droga S7 będzie budowana w 2013 roku
• Ruszył montaż 308 głośników na PGE Arena Gdańsk
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?