MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Słodkie co nieco przybiera postać finger foods, minideserów...
fot. Dani Rendina/unsplash.com

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Funkcjonalne desery i napoje

Słodkie co nieco przybiera postać finger foods, minideserów i dekadenckich napojów. Owocowe smaki występują jednak w nietypowych połączeniach, często ze zdrowymi, egzotycznymi składnikami z całego świata. Obok cytrusów i jagód pojawiają się m.in. ocet jabłkowy, zielona herbata, kurkuma, imbir, żeń-szeń, matcha, kakao. Ponieważ napoje mają mieć tropikalne inklinacje i korzystny wpływ na zdrowie, zamiast tych z alkoholem coraz popularniejsze są drinki bez niego, czyli tzw. mocktaile, a także lemoniady, toniki i fermentowana herbata – kombucha.

Zobacz również

Obwodnica Oświęcimia coraz bliżej. Kolejne odcinki nowej drogi nabierają kształtów

NOWE
Obwodnica Oświęcimia coraz bliżej. Kolejne odcinki nowej drogi nabierają kształtów

Obwodnica Oświęcimia coraz bliżej. Kolejne odcinki nowej drogi nabierają kształtów

NOWE
Obwodnica Oświęcimia coraz bliżej. Kolejne odcinki nowej drogi nabierają kształtów

Polecamy

Komunikacja w Gdyni podczas Open'er Festival 2024. Najważniejsze informacje

Komunikacja w Gdyni podczas Open'er Festival 2024. Najważniejsze informacje

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty