MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
5. Za dużo dodatków – przygotowując kiszone ogórki zadbajmy,...
fot. pixabay.com

Wyśmienite ogórki kiszone – są chrupiące, aromatyczne i zdrowe. Poznaj sprawdzony przepis. Zobacz, jak kisić ogórki i jakich błędów unikać

Błędy przy kiszeniu ogórków. Dodatek przypraw

5. Za dużo dodatków – przygotowując kiszone ogórki zadbajmy, by waga dodatków wyniosła około 3 proc. masy całości. Jeśli dodamy za dużo czosnku czy przypraw, zdominują one całkowicie smak naszej kiszonki. Ważne także, by zalać ogórki ciepłą zalewą, która uwolni aromat przypraw takich, jak liście laurowe, gorczyca czy ziele angielskie.

Zobacz również

Wypadek w Brzeźnicy. DK 44 zablokowana

Wypadek w Brzeźnicy. DK 44 zablokowana

Niepełnosprawny sportowiec z Osobnicy nagrodzony za osiągnięcia [ZDJĘCIA]

Niepełnosprawny sportowiec z Osobnicy nagrodzony za osiągnięcia [ZDJĘCIA]

Polecamy

Komunikacja w Gdyni podczas Open'er Festival 2024. Najważniejsze informacje

Komunikacja w Gdyni podczas Open'er Festival 2024. Najważniejsze informacje

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty