18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Poleca Maksymilian Nowakowski, szef kuchni w Oberży Pod...

Przepisy na święta najlepszych pomorskich kucharzy! - część druga

Śledź solony pod pierzynką z grzybów leśnych

Poleca Maksymilian Nowakowski, szef kuchni w Oberży Pod Lipami w Bystrej. Zdobywca drugiego miejsca w plebiscycie Smakosz 2013 w powiecie gdańskim Składniki: cztery filety śledziowe (wcześniej wymoczone) 70 g kwaśnej śmietany 70 g jogurtu naturalnego 80 g grzybów marynowanych (kurka, maślak) 80 g cebulki cytryna natka pietruszki sól pieprz Z podanej ilości składników można przygotować cztery porcje Wykonanie: Cebulkę należy obrać i pokroić w piórka, po czym zblanszować w zalewie z marynowanych grzybów. Następnie grzyby (kurki lub maślaki) kroimy w paski. Pokrojone grzyby i zblanszowaną cebulkę mieszamy z jogurtem oraz kwaśną śmietaną. Filety śledziowe (wcześniej trzeba je wymoczyć) układamy na talerzu, po czym przykrywamy je przygotowaną wcześniej pierzynką. Całość dekorujemy cytryną oraz zieloną pietruszką i tak podajemy. Smacznego! (AC)

Zobacz również

Wystawa 57 historycznych fotografii Pawła Pierścińskiego

Wystawa 57 historycznych fotografii Pawła Pierścińskiego

Ciekawa trasa pieszo-rowerowa w Starachowicach [ZDJĘCIA]

Ciekawa trasa pieszo-rowerowa w Starachowicach [ZDJĘCIA]

Polecamy

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz

Zdrowa i kolorowa sałatka z młodych ziemniaków. Najlepsza do grilla

Zdrowa i kolorowa sałatka z młodych ziemniaków. Najlepsza do grilla