18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Poleca Tomasz Miksa z Baru u Kucharza w Bolszewie, Najlepszy...

Świąteczne przepisy najlepszych pomorskich kucharzy!

Barszcz czerwony

Poleca Tomasz Miksa z Baru u Kucharza w Bolszewie, Najlepszy Kucharz Powiatu Wejherowskiego Składniki: 1 kg buraków czosnek ocet cukier sól pomarańcza jabłko majeranek, kminek Wykonanie: Buraki umyć i obrać - pokroić na ćwiartki. Obrać ze skórki także jabłko i pomarańczę. Wszystkie tak przygotowane składniki zalać przegotowaną wodą i odstawić na 24 godziny. Najlepiej do lodówki. I w ten sposób przygotowaliśmy tzw. zakwas na barszcz. Po upływie doby zakwas wyjąć, gotować, dolewając około 2 litrów wody. Barszcz odcedzić, doprawić do smaku octem winnym, solą, pieprzem i sporą ilością majeranku oraz kminku. Taki barszcz jest najlepszy, ma głęboki rubinowy kolor i doskonały smak. (jk)

Zobacz również

Dla obydwu ekip będzie to mecz o wszystko. Górnik podejmie w piątek Odrę

Dla obydwu ekip będzie to mecz o wszystko. Górnik podejmie w piątek Odrę

Zakończenie roku szkolnego klas maturalnych w Lublińcu

Zakończenie roku szkolnego klas maturalnych w Lublińcu

Polecamy

Używasz go zamiast kremu z filtrem? Narażasz się nawet na raka skóry

Używasz go zamiast kremu z filtrem? Narażasz się nawet na raka skóry

Od „drogiej brunetki” Hailey Bieber do świetlistego blondu. Modne kolory włosów

Od „drogiej brunetki” Hailey Bieber do świetlistego blondu. Modne kolory włosów

Temperatury rosną, a Miasto Gdańsk uruchamia fontanny!

Temperatury rosną, a Miasto Gdańsk uruchamia fontanny!