Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Targi kulinarne FOOD-to-GO w Trójmieście. Zobacz, jak powstają cukiernicze arcydzieła!

Martyna Misiewicz
Targi kulinarne w Trójmieście
Targi kulinarne w Trójmieście materiały prasowe
Kolejna edycja targów wyposażenia i produktów gastronomii FOOD-to-GO rozpocznie się już w środę w Hali Amber Expo. Impreza nie jest jednak skierowana jedynie do osób związanych z branżą gastronomiczną, bowiem każdy znajdzie tu coś dla siebie.

Deserowe inspiracje, produkty regionalne czy żywność bezglutenowa -to jedynie propozycja kilku nowości, które pojawią się podczas IV Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO.

Podczas imprezy zostanie przedstawione nie tylko wyposażenie dla gastronomii, ale również pokazy, prezentacje i degustacje.

W strefie "deserowe inspiracje" swoje umiejętności zaprezentuje Małgorzata Weber - Mistrzyni Karmelarstwa Artystycznego, która wykona dzieła sztuki z karmelu. Tu w powietrzu unosił się będzie zapach świeżo zmielonej kawy, spotkać będzie można wyjątkowy smak czekolady, a uczestnicy będą mogli skosztować wytworów cukierniczych, które powstawać będą na ich oczach.

Przeczytaj: Kulinaria z Gdańska. Potrawy ze stolicy województwa pomorskiego coraz bardziej smakują cudzoziemcom
Co warto zobaczyć? - Podczas tegorocznej edycji postanowiliśmy zwrócić uwagę naszych gości na problem braku w restauracjach odpowiedniego menu dla osób z nietolerancją glutenu - wyjaśnia Katarzyna Gościańska, specjalista ds. marketingu, organizator imprezy. - Dlatego też w strefie produktów bezglutenowych swoją ofertę zaprezentują producenci i dystrybutorzy produktów dla osób będących na diecie bezglutenowej. Gośćmi specjalnymi strefy będą również Jola Słoma i Mirek Trymbulak, prowadzący program kulinarny "Atelier smaku".
Pierwszego dnia targów - w środę - odbędzie się między innymi prezentacja o wędlinach bezglutenowych i pokazy kuchni bezglutenowej.

Uczestnicy targów wezmą udział w licznych degustacjach, i będą mogli skorzystać z oferty regionalnych produktów w strefie żywności regionalnej. Będzie to również okazja do wzięcia udziału w pokazie produkcji lodów czy alternatywnych sposobów parzenia kawy.

IV Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO odbędą się 5-6 lutego (wstęp od godz. 10). Bilety wstępu można zakupić na miejscu w cenie 10 zł po wcześniejszej rejestracji . a

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gdansk.naszemiasto.pl Nasze Miasto