MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 26
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Łazanki Agnieszki Delkowskiej...
fot. Paweł Epler

Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych

Łazanki Agnieszki Delkowskiej

Składniki
1 główka kapusty białej, poszatkowanej
1 szklanka pokrojonego w kostkę boczku wędzonego
około 30 dag wędliny (szynka, kiełbasa)
1 duża, drobno pokrojona cebula
1 łyżeczka kminku
sól, pieprz
2 szklanki bulionu lub wody
ugotowany makaron typu łazanki 
olej, masło

Wykonanie
Kapustę przesmażyć na łyżce oleju i dwóch łyżkach masła. Zalać bulionem i dusić do miękkości.
Boczek wytopić, dodać cebulę i wędlinę i zarumienić.
Zrumieniony boczek i wędliny dodać do kapusty. Wymieszać i dusić razem około 10 minut
Kapustę połączyć z ugotowanym makaronem, doprawić solą, pieprzem i kminkiem.

Zobacz również

Żużel. W Tarnowie Unia lepsza od Polonii Piła

Żużel. W Tarnowie Unia lepsza od Polonii Piła

Premier nadużył władzy? Niezależna komisja oskarża o narażenie bezpieczeństwa kraju

Premier nadużył władzy? Niezależna komisja oskarża o narażenie bezpieczeństwa kraju

Polecamy

Już niebawem otwarcie nowego parkingu nad Jeziorem Gałęźnym w Kościerzynie

Już niebawem otwarcie nowego parkingu nad Jeziorem Gałęźnym w Kościerzynie

Wakacyjna praca dla młodych. Jak zrobić to legalnie i bezpiecznie?

Wakacyjna praca dla młodych. Jak zrobić to legalnie i bezpiecznie?

Tymczasowa organizacja ruchu na węźle Gdańsk Południe w nocy od 24 czerwca

Tymczasowa organizacja ruchu na węźle Gdańsk Południe w nocy od 24 czerwca